Motor revisie en tuning

Motor revisie en tuning Motor revisie en tuning Motor revisie en tuning

Motor revisie en tuning

Motor-revisie (en tuning) is vaak een dure reparatie bij een Porsche. Maar bij ons is het een uitdaging om de prijs betaalbaar te houden.

Dus moet er wel altijd een gehele motor gereviseerd worden ? En wanneer is een motor aan een gehele revisie toe ? Of kunnen we een deel-revisie doen ?
Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden want er zijn een aantal mogelijke oorzaken met het gevolg een Porsche motor-revisie.

Om daarachter te komen is het belangrijk om de kenmerken te herkennen…en vooraf een goede diagnose te maken.
Ik bedoel, als er een stuk zuiger onder de motor ligt dan is het duidelijk dat er een volledige motor revisie nodig is.
Maar het kan ook zijn dat we alleen spreken van olie lekkage (bv oude keerringen) of een klein tikkend motorgeluid (bv klepstoter), vermogensverlies (bv slechte injector) of een rokende motor (carter-ventilatie). Het meest belangrijke aspect is dat u goed luistert naar geluiden in en om de motor.

Om te kunnen bepalen of u een deel-revisie, of een volledige revisie nodig heeft, of misschien uitsluitend een reparatie, is het zaak dat we vooraf een goede diagnose maken van uw Porsche-motor.
Als specialist werken wij al ruim 25 jaar met alle type Porsche-motoren… en zo hebben wij elke type motor al eens gereviseerd (van lucht gekoeld tot water gekoeld… van 912 tot 991 Turbo… en natuurlijk de GT3/GT2).

Een hoge kilometer stand bij een oude lucht-gekoelde 911 is niet altijd direct aanleiding voor een volledige revisie. Met goed onderhoud die regelmatig word uitgevoerd is het zelfs mogelijk om minimaal 250.000 kilometer tot 350.000 en zelfs meer op de teller te halen. Er staat op internet dat er iemand 650.000 km heeft gereden met dezelfde motor zonder volledige revisie gehad te hebben.

Ons overzicht per type Porsche voor de motor revisie en mogelijkheden:

Watergekoelde motor beter dan de luchtgekoelde motor..? 

De 3 mogelijkheden van het cilinder herstel van de verschillende Porsche watergekoelde motoren:

Porsche Tuning

Uw Porsche-motor standaard laten of een volledige (of deel)- tuning ? We willen toch allemaal meer PK’s ?
Veel bedrijven zeggen dat ze een Porsche-motor kunnen tunen, maar meestal spreken ze alleen over uitsluitend de luchtgekoelde Porsche-motoren of ze bedoelen simpelweg alleen de chip-tuning software. Wij kunnen ook de hardware van iedere Porsche-motor tunen, dus vergroten van de cilinders+zuigers / grotere olie carter / cilinder koppen aanpassen / inlaat-systeem + uitlaat-systeem wijzigen, en onze eigen modificaties zoals het monteren van de Rotrex-compressor.
Bovendien zijn wij de Porsche-motor-specialist die de lucht- en watergekoelde motoren doen en ook de V8, V10 en de GT2 / GT3.

Wat doen we?

 • Wij doen elk type Porsche-motor (watergekoeld of luchtgekoeld).
 • Montage van de tuning-onderdelen (grote boringen / CP-zuigers / Carrillo-drijfstangen / Schrick-nokkenassen / sport-kats+dempers)
 • DME-Tuning (motormanagement update).
 • Porsche-modificaties
 • MH-modificaties

Voor de revisie en de tuning hebben we een separate afdeling in onze werkplaats.

 

Alle revisie-onderdelen zijn op voorraad. Kijk op onze nieuwe webshop:

Neem voor uitgebreide informatie contact met ons op! We staan u graag te woord:

Algemene info

Filialen: Havenstraat 1 en Havenstraat 12 Peize MHautomobielen, Telefoon: +31(0)50-5032544 of +31(0)654372010, Email: info@mhautomobielen.nl

– Ons filiaal 1 is de SHOWROOM– Ons filiaal 2 is de WERKPLAATS (Onderhoud), MOTORREVISIE-TUNING en RESTAURATIE (Plaatwerk)

– MH Automobielen is een geheel onafhankelijk autobedrijf, dat zich al meer dan 24 jaar heeft gespecialiseerd in revisie en onderhoud van het merk Porsche.

– MH” staat voor de 2 letters van de naam van de eigenaar/oprichter van MH Automobielen te Peize, sinds 1994, Michael Hoogstraaten.

 • Onze website is onderverdeeld in een hoofdpagina (home) en de rubrieken: webshop, onderdelen, over ons, occasions, media en contact
 • Op onze HOOFDPAGINA (home) vindt de informatie over onze filialen, openingstijden, zoek mogelijkheid, onze 4 hoofd activiteiten, berichten en Google Maps.
 • De rubriek WEBSHOP is een speciale website met meer dan 1000 Porsche producten, zowel nieuwe als gebruikte onderdelen.
 • De rubriek ONDERDELEN is verdeeld in twee opties: onderdelen en marktplaats.
 • De rubriek OVER ONS is verdeeld in negen opties: de watergekoelde 911 motor, onze bedrijven, de werkplaats, apk en onderhoud, transport, verbouwing pand, motor revisie en tuning, ombouw en spoilers en uitlaten.
 • De rubriek OCCASSIONS bevat een aantal Porsches die wij verkopen of in opdracht van een klant verkopen.
 • De rubriek MEDIA bevat een aantal korte YouTube opnames over onze werkzaamheden.
 • De rubriek CONTACT is verdeeld in een tweetal opties: contact en info.

 

Overige informatie:

 • Wij zijn er op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur (wintertijd).
 • Wij zijn er op werkdagen van 08.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur (zomertijd).

Tip: zie ook onze webshop MH Automobielen:     MH Automobielen

911 Motor